Continu leren en verbeteren met Lean

Wil je in jouw organisatie de klant centraal zetten of de overlegstructuur vereenvoudigen en concreet sturen op acties die er écht toe doen? Dan hebben wij een aanpak voor je. Gebaseerd op de Lean beginselen laten we een organisatie de kracht van continu leren en verbeteren ontdekken.

Een universele managementfilosofie

Even terug naar het begin, want wat is Lean en hoe kan deze inmiddels populaire term met behulp van ons waardevol zijn voor jouw organisatie?

 Lean is een universele management-filosofie om klantwaarde te leveren binnen een organisatie en processen te optimaliseren. Lean begint bij het werk – de acties die direct en indirect waarde creëren voor de klant – én de mensen die dat werk doen.

Continu leren en verbeteren

Door voortdurend te experimenteren, leren werknemers en managers te innoveren in hun werk, of het nu fysiek- of kenniswerk is. Dit alles voor een steeds toenemende  klanttevredenheid, hogere kwaliteit en minder moeite. 

Daarom is een organisatie die wordt gekenmerkt door de Lean filosofie zeer adaptief aan haar steeds veranderende omgeving en klantwensen. Dit vanwege de zeer systematische aanpak waarbij continu leren en verbeteren centraal staat.

Een holistische aanpak

In plaats van te focussen op details, bekijk je de organisatie immers als een systeem met de daarbij horende componenten die van belang zijn. Van leiderschap, processen en klantwaarde tot de besturing en ontwikkeling van medewerkers. 

Door zo’n holistische aanpak streef je als vanzelf een hoger doel aan, namelijk een verandering in de bedrijfscultuur. Lean legt daarbij de verantwoordelijkheid laag in de organisatie. Zo is iedereen – van stagiaire tot CEO – verantwoordelijk voor het beoogde en gezamenlijke einddoel.

Continu leren en verbeteren op z'n Vonkers

Esmeralda is een van de Vonker die ruime ervaring heeft met Lean implementaties en het introduceren van een continu leren en verbeteren cultuur. Bel haar direct om de mogelijkheden voor jou organisatie te bespreken.

Scroll naar boven