Vonkers draagt bij aan bebossing!

 Werk je samen met Vonkers, dan werk je samen met een ‘groene’ organisatie. Een coöperatie die in tegenstelling tot andere organisaties niet kiest voor financiële winst op de korte termijn, maar klimaatwinst op de lange termijn. Elk jaar kiezen wij – met input van onze klanten en vrienden – een goed doel waar een deel van onze winst naar toe gaat.

Een klein stukje Vonkers bos 
Nu het nieuwe jaar is aangebroken, kunnen we je trots vertellen dat we geïnvesteerd hebben in een klein stukje ‘Vonkers bos’ – namelijk 240 bomen in Borneo én Nederland. De bomen zorgen in Borneo voor vergroening van het gebied waardoor het tropische bos en daarmee het leefgebied van de orang-oetan en andere dieren verrijkt én hersteld wordt. Zo dragen wij bij aan een groenere wereld.

Meer over dit mooie doel 
Een groot deel van het tropische regenwoud op Borneo is door bosbranden in 2015 verwoest. Daardoor wordt het leefgebied van vele dieren, bomen en planten steeds kleiner. Bovendien dreigen er door de verdroging enorme hoeveelheden koolstof in de atmosfeer te komen. Borneo Nature Foundation, beheerders van Nationaal Park Sebangau, en de lokale bevolking gaan samen 100.000 bomen planten om het tropisch regenwoud te herstellen. We zijn ontzettend trots dat wij met onze investering kunnen bijdragen met 240 bomen.

Meedenken over 2023? 
Natuurlijk kunnen we onze winst van het aankomende jaar (2023) wederom doneren aan zo’n prachtige stichting die zich inzet voor duurzaamheid, maar we zouden dit ook kunnen investeren in een vernieuwende startup die zich bezighoudt met klimaatverbetering.

Heb je een idee of ben jij zo’n startup? Schroom dan niet en neem contact met ons op. We komen graag in contact met mooie, groene initiatieven!

Scroll naar boven