Een Vonker stelt zich voor: Sander Bosch

Wie is Sander en welke vier woorden kenmerken jou?  

“Ik ben Sander, 40 jaar oud, gelukkig getrouwd met Ryanne en trotse vader van Nola (4) en Kai (2). De vier begrippen die mij het beste zouden omschrijven, zijn: ‘samen’, ‘helpt graag mensen’, ‘continu op zoek naar verbinding (met mezelf en anderen)’ en ‘een eigen kompas’.”   

HOE EN WANNEER BEN JE BIJ COÖPERATIE VONKERS TERECHT GEKOMEN? 

“Na een aantal jaren werkzaam te zijn als zelfstandige, miste ik een ‘thuisbasis’; iets waar ik bij hoor. ZZP’erschap is een continu proces van kennismaken en afscheid nemen en ik miste daarin het duurzame aspect. Voor mijn professionele rol vind ik dat stiekem wel fijn. Ik kan me op die manier onafhankelijker opstellen, zonder gêne en zelfs een tikje rebelser. Het liet ook een behoefte achter: om ergens bij te horen. Daarnaast miste ik de structurele samenwerking met mensen; in eerste instantie gewoon samen bij een klant zijn en kunnen sparren over wat er moet gebeuren, in plaats van er alleen voor staan. Gelukkig kwam ik regelmatig gave mensen tegen die op dezelfde manier kijken naar duurzaam waarde toevoegen aan organisaties. Met Sasja, Fernand en Jan ben ik het avontuur aangegaan en samen hebben wij Coöperatie Vonkers opgericht. Dat maakt mij een van de trotse oprichters van een thuis voor mijzelf en andere ondernemers. Ik werk samen met mensen die me inspireren om een beter mens en een betere professional te zijn.”   

HOE KOMT SAMENWERKEN EN PLEZIER MAKEN TERUG IN JOUW WERKWIJZE? 

“Samenwerken is iets waar ik heel veel energie van krijg. Ik ben niet ZZP’er geworden voor een maximale omzet, maar om samen met inspirerende mensen toffe dingen te doen en te betekenen. Ryanne merkt het thuis al als ik een dag achter mijn laptop heb gezeten. Wanneer ik onder de mensen ben, bloei ik ook thuis op. Ik vind het prachtig om groepen te helpen, mensen te stimuleren om samen te werken en het vuurtje op te stoken – op een positieve manier. Plezier en humor zijn daarbij heel belangrijk om dingen licht te maken; ik schuw zelfspot hierin totaal niet.”   

HOE ZORG JE VOOR MEER (WERK)GELUK IN JOUW LEVEN? 

“Bezig zijn met hoe ik me voel en wat mijn daadwerkelijke behoeften zijn, is bijna dagelijkse kost. Ik wil graag een echt leven leiden, waarin alle emoties welkom zijn. Op een bepaalde manier genieten van spanning en ongemak – want ze horen er nu eenmaal bij – maar me er niet door laten weerhouden om vrije keuzes te maken. Het is slechts je geprogrammeerde biologie die reageert. Verder ben ik erg actief om zo min mogelijk stress in mijn leven te ervaren en fysiek en mentaal gezond te zijn. Ik haal veel geluk uit mijn kinderen, vrouw en familie. Werkgeluk is bij mijzelf het grootst als ik helemaal mezelf kan zijn tussen anderen en zo min mogelijk last heb van mijn eigen reflexen op situaties.”   

WAT IS DE MEEST WAARDEVOLLE TIP DIE JE OOIT KREEG EN WIE GAF JOU DIE? 

“’Maar, wat wil je eigenlijk zelf?’ Mijn coach stelde me deze vraag. Ik maak graag contact met andere mensen en observeer wat er gebeurt. Soms is dat een manier om niet naar mezelf te kijken, en op dat moment had ik juist een spiegel nodig.” 

Meer weten over Sander? Volg hem dan via Linkedin.

Scroll naar boven