Een Vonker stelt zich voor: Dick Rüger


Net als in elke andere organisatie draait het om de mensen die het doen. Om die reden geven we regelmatig een Vonker het woord. Deze maand is dat Dick Rüger. Deze 1-op-1 coach én teamcoach houdt zich dagelijks bezig met de ontwikkeling van mensen binnen uiteenlopende organisaties. Wat drijft hem, hoe is hij bij Vonkers terecht gekomen en hoe coacht hij zichzelf door lastige momenten heen? Dit en meer lees je hieronder!

Even voorstellen! Wie is Dick en welke woorden kenmerken jou?
“Ik ben 58 jaar, vader van Gerro (23) en Annemijn (21), coach, facilitator én trainer. Enthousiast duurloper, dat ook. Woorden die mij kenmerken zijn: integer, nieuwsgierig, verbindend, gedisciplineerd, ontwapenend, uitdagend en steevast zoekend naar avontuur.”

Je bent de nieuwste aanwinst binnen Vonkers! Hoe en vooral waarom ben je bij Coöperatie Vonkers terecht gekomen?
“Via Annetje! Waarna ik koffie heb gedronken met Phillip en daarna heb deelgenomen aan een kennismakingsavond van Vonkers. De sfeer, de opzet, maar vooral de mensen die ik tot nu toe heb ontmoet spraken en spreken mij zeer aan.”

Wat verwacht je van jouw gloednieuwe Vonkerschap?
“Heel veel inspiratie, mogelijk een paar leuke opdrachten en vooral heel veel plezier om samen mensen, teams, organisaties en de maatschappij een beetje beter te kunnen maken.”

Je bent teamcoach én 1-op-1 coach. Hoe coach jij jezelf door (werk gerelateerde) obstakels?
“Persoonlijk moet ik in zo’n situatie eerst zelf even een pauze inlassen. Dit kan door te gaan hardlopen, te mediteren of een ‘slechte’ tv-serie te kijken. Daarna onderzoek ik waarom dit voor mij nu een obstakel is. Vaak is dit al voldoende om verder te kunnen. Als dit nog niet gaat dan wend ik mij tot iemand uit mijn supportnetwerk – een diverse groep van hele mooie, professionele en lieve mensen die altijd weer bijzondere inzichten brengen.”

Wat is het mooiste compliment dat iemand je ooit gaf?
“Oei. Dat is een moeilijke vraag – dat zegt meer iets over mijzelf waarschijnlijk. “Jij hebt een hele mooie en stevige aanwezigheid, zelfs als je achterin zit en niets zegt. Dit helpt de groep en mij al enorm”, is denk het mooiste compliment dat ik ooit kreeg.”

Heb je nog bijzondere ambities of dromen voor in de (nabije) toekomst?
“Mijn grootste droom is om bij te kunnen dragen aan het creëren van een angstvrije werkvloer waar iedereen op zijn of haar eigen wijze het beste uit de verf kan komen. Op korte termijn wil ik het leiderschap in mensen en teams naar boven laten komen, zodat zij zelfstandiger en daarmee beter en leuker het werk kunnen realiseren.”

Meer weten over Dick en/of zijn expertises? Klik dan hier en stuur Dick een e-mail!

Scroll naar boven