Nieuwe routines: welke houd je en welke niet?

Het is een voldongen feit: inmiddels gaan we al meer dan een jaar lockdowns, kantoren en klaslokalen in en uit. En wie had ooit gedacht dat het zo lang zou duren en dat het einde zelfs nog lang niet in zich is. Ook lijkt het erop dat gedurende deze onzekere tijd we tal van nieuwe routines hebben ontwikkeld. En ik stel mezelf graag de vraag: welke van deze nieuwe routines ik zou willen houden in een wereld zonder Covid? En ook, welke niet? Oftewel, wat hebben deze nieuwe routines mij gebracht en wat is hun waarde?

Om je een voorbeeld te geven ben ik mijn eigen coaching praktijk begonnen in maart 2020. Je leest het goed: tegelijk met de start van deze crisis. Mijn eerste reactie was paniek en zelfs frustratie naar mezelf vanwege deze ronduit slechte timing. Pas later realiseerde ik me dat ik voor het eerst in een lange tijd, ik voor het eerst TIJD had. Tijd om na te denken wat voor business ik wilde bouwen, tijd om te bedenken wat voor een klanten ik wil aantrekken en tijd om mijn website te lanceren. Maar ook tijd om te schrijven, iets dat ik eerder nooit deed. Van posts plaatsen op social media en het geven van interviews tot het schrijven van blogs zoals deze. Als je me dit een jaar geleden had verteld, had ik waarschijnlijk hard gelachen. Maar ik moet toegeven, dat ik het schrijven écht leuk ben gaan vinden. Het helpt me om mijn gedachten te ordenen en ze – een soort van – te downloaden op papier. Het geeft structuur aan mijn vele ideeën en het is gaaf om te zien dat mensen het leuk vinden wat ik schrijf. Eindelijk kan ik anderen inspireren!

Vertel! Welke nieuwe routine of gewoonte zou jij willen behouden in een leven na Covid? Neem een momentje de tijd om hierover na te denken, gevolgd door de vraag welke nieuwe gewoonte je graag direct zou laten varen. Welke nieuwe routine ik als eerste schrap? Waarschijnlijk van te veel Netflixen in de avonduren. En hoewel ik niet kan wachten tot we eindelijk wat meer vrijheid krijgen, denk ik ook dat er ook nog een tijd komt dat ik terugverlang naar deze periode van vertraging en tijd hebben. Tijd om nieuwe dingen te ontdekken die je leuk vindt.

Tot de volgende keer, enne: blijf gezond! En mocht je zelf ideeën hebben voor onderwerpen waar je meer over zou willen weten, laat het me weten. Je kunt een berichtje sturen naar annetje@vonkers.nl.

Warme groet,
Annetje Suorsa

Meer Annetje? Volg haar dan via LinkedIn!

Scroll naar boven