‘Leading thoughts’ die je moet lezen

Gedeelde ideeën hebben de unieke kracht om perspectieven te verbreden, denkwijzen te doorbreken en zo levens te veranderen. We vonden twee inspirerende ideeën voor jouw nieuwsgierige brein om mee aan de slag te gaan:

 1. Geoff Tuff en Steven Goldbach over de noodzaak van flexibel denken:
  “We moeten van het idee af dat sterke leiders hun strategie niet veranderen, of – beter gezegd – mogen veranderen. Flipfloppen als je nieuwe informatie hebt – je denken op een verklaarbare manier aanpassen – is wel degelijk een kenmerk van effectief leiderschap in het licht van het versnellen van verandering.

  “Goede leiders hebben een intuïtief gevoel voor zaken die aanwezig moeten zijn om hun organisatie succesvol te laten zijn. Sterker nog – zij controleren consequent of deze voorwaarden daadwerkelijk aanwezig blijven. Zo zijn ze continu op zoek naar eventuele bedreigingen die het door hen gecreëerde bedrijfsmodel mogelijk in de weg kunnen staan. En als er iets verandert waardoor ze on hold komen te staan, zijn ze niet bang om rigoreuze aanpassingen door te voeren. Als je bedrijfsmodel het risico loopt te imploseren, is het immers heel goed dat leiders van toon veranderen.”

  Bron

 2. Historicus Adrian Goldsworthy over zorgen over de groei van organisaties:
  “Het ligt in de menselijke aard om de bredere problemen uit het oog te verliezen en je te focussen op snelle zorgen en persoonlijke problemen. Alle menselijke instellingen, van landen tot bedrijven, lopen zo het risico een kortzichtige en egoïstische cultuur te creëren.”

  “Succes zorgt voor groei maar creëert na verloop van tijd instellingen die zo groot zijn dat ze worden beschermd tegen fouten en inefficiëntie.”

  “In de meeste gevallen duurt het vrij lang voordat persoonlijke problemen of fouten aan het licht komen. Het is daardoor des te moeilijker om de werkelijke bekwaamheid van individuen nauwkeurig te beoordelen en in het bijzonder hun bijdragen aan het algemene doel te controleren.”

  Bron

Meer van onze bevindingen, visies of ervaringen lezen met betrekking tot leiderschap en teamwork? Lees en bekijk dan meer van onze blogs!

Scroll naar boven