EEN VONKER STELT ZICH VOOR: ESMERALDA KUIJS

Even voorstellen! Wie is Esmeralda en welke woorden kenmerken jou?

“Mijn naam is Esmeralda, moeder van twee lieve meisjes en een trotse Vonker sinds vier jaar. Na het afronden van de studies Arbeidsrecht en Sociologie ging ik aan de slag als beleidsadviseur in Amsterdam, waarna ik even later de overstap naar procesmanagement maakte. Via een baan bij een consultancybureau ben ik als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Iets waar ik door een freelance klus bij de Rabobank als vanzelf inrolde – niet wetende dat dat me zó goed zou bevallen. Van nature ben ik erg ondernemend, enthousiast en een sociale introverter – dat laatste verwachten niet veel mensen van mij. Ik beweeg me echter goed in situaties waarbij ik net buiten een team sta. Daarom past het werk als zelfstandig organisatieadviseur me ook zo goed. Het geeft me de kans om tijdelijk met een team te knallen om het vervolgens weer los te kunnen laten en nieuwe verbindingen aan te gaan – hier haal ik veel energie uit.”

Hoe en wanneer ben je bij Coöperatie Vonkers terecht gekomen?
“Hoewel ik het ondernemerschap van begin af aan fantastisch vind, miste ik het sparren met collega’s en het gezamenlijk projecten oppakken. Samen kun je immers veel meer bereiken en betekenen dan alleen. Ik vind het gaaf om dingen te doen waarmee je een organisatie in beweging krijgt. Dat je een compleet andere organisatie achter laat wanneer je klus erop zit. Via Sander kwam ik in contact met Vonkers en dat klikte direct. Toen ik eenmaal bij de Gemeente Amsterdam begon te werken, ben ik me steeds meer en meer met Vonkers gaan verbinden. Nu kan ik met trots refereren naar een organisatie waar ik onderdeel van ben!”

Wat heeft het Vonker zijn jou tot nu toe gebracht?
“In zekere zin een bepaalde duurzaamheid. Toen mijn zwangerschapsverlof er bijvoorbeeld op zat, kon ik dankzij Jan terugkomen bij de Gemeente Amsterdam. Dat voelde als een warm bad. Daarnaast vind ik het fantastisch om op dagelijkse basis te kunnen sparren met collega adviseurs die hetzelfde denken als ik en dat we van elkaars kennis en kunde gebruik kunnen maken. Op die manier breid je niet alleen je eigen instrumentarium uit, maar bied je ook het beste aan je klant.”

Hoe zorg jij zelf voor meer (werk)geluk in jouw leven?
“Om te beginnen doe ik iets dat ik súper leuk vind om te doen – daar begint het mee. Daarnaast geeft het zelfstandige zijn mij de volledige vrijheid om mijn eigen ontwikkeling vorm te geven. Als ik bijvoorbeeld denk: over Agile zou ik wel wat meer willen weten, dan staat niets me in de weg om daar meer over te leren. Dit continue groeien en leren is voor mij ontzettend belangrijk, maar ook voor mijn klanten. En wat is er nu leuker dan een tevreden klant? Daarnaast vind ik de verscheidenheid aan omgevingen, opdrachten en mensen waanzinnig leuk – ik ben geen type dat 10 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt. Ik houd juist van die diversiteit. Mijn aandachtspunt is wel dat ik soms te veel werk. Ik onderschat snel dingen. Dan denk ik ‘dat doe ik wel even in een half uurtje’ en dan ben ik twee uur later nog bezig.”

Wat is het mooiste compliment dat iemand je ooit gaf?
“Onlangs gaf iemand me een heel mooi compliment, tijdens de laatste editie van Vrienden van Vonkers Live. Kirsten, een van de teamleden uit het team dat ik mocht begeleiden, zei dat ze na mijn werk eindelijk écht een leuker team heeft gekregen. Erik, haar teamanager, deed daar nog een schepje bovenop en zei dat dit het eerste traject is waar hij echt wat aan heeft gehad. Als dat geen compliment is! Nu schiet me er nog een te binnen. Mijn scriptiebegeleider zei ooit dat ik net een voetbal was. Toen ik hem vragend aankeek legde hij uit dat je stenen en voetballen hebt. Als je er tegenaan trapt komt de steen maar een klein stukje verder, daarentegen schiet de voetbal juist ver vooruit. Dat vond ik ook een mooi én grappig compliment.”

Heb je nog bijzondere ambities of dromen voor in de (nabije) toekomst?
“Heel eerlijk? Niet echt. Ik ben van mening dat je niet te veel plannen moet maken en maar kijkt hoe het komt – go with the flow. Misschien heb ik één droombeeld en dat is dat ik wat meer in het moment zou willen zijn met mijn volle aandacht. Nu blink ik uit in multitasken, maar dat voelt soms erg onrustig. Dat lijkt me een mooie droom en ambitie voor de toekomst!”

Samenwerken met Esmeralda of in contact met haar komen? Volg haar via LinkedIn.

Scroll naar boven