Een Vonker stelt zich voor: Annetje Suorsa

Net als in elke andere organisatie draait het om de mensen die het doen. Om die reden geven we regelmatig een Vonker het woord. Deze maand is dat Annetje Suorsa. Deze ambitieuze teamcoach houdt zich dagelijks bezig met de ontwikkeling van teams binnen uiteenlopende organisaties. Wat drijft haar, hoe is ze bij Vonkers terecht gekomen en hoe coacht zij zichzelf door lastige momenten heen? Dit en meer lees je hieronder!

Even voorstellen! Hoe zou je jezelf omschrijven?
“Mijn naam is Annetje Suorsa en ik ben teamcoach. Als teamcoach houd ik me bezig met de ontwikkeling van teams binnen organisaties. Ik coach daarbij bewust de groep als geheel in plaats van het individu. Daarbij richt ik me vooral op wat het team, of anders gezegd: het systeem, nodig heeft om goed te functioneren.”

Hoe, wanneer en vooral waarom ben je bij Coöperatie Vonkers terecht gekomen?
“In juli 2020 ben ik via een mede-Vonker, Philip Meulenkamp, bij Vonkers terecht gekomen. We hebben dezelfde opleiding tot Systemisch Relatie & Organisatie Coach gevolgd en hij heeft me geïntroduceerd. Vonkers spreekt me aan omdat het een coöperatie van adviseurs en coaches is, met als doel waardevolle organisaties te realiseren. In de Vonkers aanpak staat de mens steevast centraal en precies dat sprak me direct aan, evenals het motto: Echt Doen, Samen Plezier.”

Wat verwacht je van jouw gloednieuwe Vonkerschap?
“Ik verwacht vooral veel inspirerende samenwerkingsverbanden aan te gaan. Samen een traject bij de klant doen, waarbij de verandermanager zicht richt op het proces en ik me vooral bezighoud met het smeden van krachtige teams.”

Je bent teamcoach. Hoe coach jij jezelf door (werk gerelateerde) obstakels?
“Ik vind het fijn om regelmatig met collega coaches te sparren en ervaringen uit te wisselen. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook waar je tegenaan loopt als ondernemer. Een soort intervisie zou je kunnen zeggen. Ook hebben we bij Vonkers een gezamenlijke, wekelijkse dagstart om te delen hoe het met je gaat, waar je staat en waar je mee bezig bent. Dat geeft me een gevoel van verbondenheid, wat mijn werkplezier absoluut bevordert.”

Wat is het mooiste compliment dat iemand je ooit gaf?
“Recht door zee en met liefde”, dat zei mijn business coach over mijn manier van coachen. Dat is inmiddels mijn lijfspreuk geworden want die opmerking resoneerde heel sterk bij me!”

Heb je nog bijzondere ambities of dromen voor in de (nabije) toekomst?
“Absoluut! Ik ben onlangs gestart met de certificering van mijn opleiding tot systemisch teamcoach. Daarvoor moet ik dit jaar 100 uur coachen onder supervisie. Zodoende ben ik volop op zoek naar relatiesystemen om te coachen; dat kan zowel privé zijn als op de werkvloer. Mijn droom is om in maart 2022 mijn certificering te behalen en een gevestigd teamcoach te zijn. Daarna wil ik ook nog een ‘train de trainer’ opleiding volgen om vervolgens front of te room leaderte worden voor de opleiding tot teamcoach. Je hoort het: aan ambitie geen gebrek!”

Wil jij Annetje helpen?
Als teamcoach houd ik me bezig met de ontwikkeling van teams binnen organisaties. Nadat ik jarenlang leiding heb gegeven aan teams binnen internationale organisaties, heb ik begin 2020 de switch gemaakt van teammanager naar teamcoach. En omdat je als coach voortdurend bezig bent met verdieping en professionalisering, ben ik gestart met het certificeringstraject van mijn opleiding tot systemisch relatie- en organisatie coach. Voor dit traject ben ik op zoek naar relatiesystemen om te coachen!

Concreet word ik verwacht 100 uur te coachen onder supervisie en ben ik op zoek naar relatiesystemen. Dit kunnen relaties in de privésfeer zijn of zakelijk, zolang er maar sprake is van een relatie. Een relatie waar iets te verbeteren valt of waar iets wringt. Een team dat niet loopt of een bestuur dat niet lekker samenwerkt. Relaties zijn er overal en zijn de moeite waard om in te investeren. Dus heb je interesse? Schroom dan niet en neem contact met me op!

Scroll naar boven