Werken met Vonkers: 7 pluspunten!

Wat typeert nou toch die Vonkers? Die vraag krijgen we regelmatig. En dat begrijpen we. Dus, wat valt op aan onze werkwijze, filosofie en aanpak? En waarom zijn opdrachtgevers zoals de gemeentes Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zo bijzonder enthousiast over onze intensieve samenwerking? We doken er eens in en de volgende zeven pluspunten zien we terug bij elk van onze Vonkers.  

Werkgeluk en succes 

De filosofie van Vonkers is dat gelukkige medewerkers de basis zijn voor succes. En dit zie je terug in de aanpak van onze opdrachten; mensgericht met een focus op plezier. We zoeken continue de verbinding met de mens achter de opdrachtgever en de medewerkers. We doen het samen, betrekken medewerkers uit alle lagen van de organisatie en gaan het gesprek aan op de werkvloer. Heel belangrijk hierbij is het contact en de communicatie met elkaar waardoor medewerkers verbinden, meer begrip voor elkaar krijgen en elkaar zullen stimuleren.   

Zelfsturende coaching 

We zetten ons steevast in voor beweging met duurzaam resultaat. Wij geloven in voordoen, samendoen én zelf doen, waarbij de nadruk ligt op de eigen verantwoordelijkheid. We komen niet vertellen wat er moet gebeuren, maar laten de medewerkers dit zelf doen. Dat is volgens ons de beste manier om iets te leren. Door goede coaching van individuen of teams wordt duidelijk wat hun rol is in het geheel. Als medewerkers vervolgens zelf ervaren waar ze kunnen sturen in een proces, zien ze resultaat en krijgen ze vertrouwen om nieuwe dingen aan te pakken.   

Performance en speelsheid 

Ons doel is performance, maar de weg ernaar toe mag absoluut speels zijn. Door te werken met de Lean methodiek, verbeteren we processen om beter en sneller resultaat te behalen. We leggen bloot waar het niet lekker loopt en maken de werkwijze simpeler, duidelijker en/of zelfs korter. De professionele werkvormen die we gebruiken zijn heel verschillend, maar steevast gericht op interactie en positiviteit.  

Eenvoud 

De Lean aanpak brengt structuur en eenvoud. Zo maken we helder welke volgende stappen er zijn, wat er nog moet gebeuren om het doel te behalen en in welke volgorde. Op die manier creëren we duidelijkheid in hoe we het gewenste resultaat gaan behalen. Voor gemeente Rotterdam was dit een belangrijk pluspunt in hun samenwerking met Vonkers.  

Ervaren professionals  

Samen hebben we een enorme schat aan ervaringen. We zijn deskundige professionals die veel verschillende opdrachten aan kunnen. Daarnaast leren we continue met én van elkaar. Zo hebben we ‘Go & See’ sessies waarin we meekijken bij projecten van een mede-Vonker. Ervaren zijn betekent daarnaast ook ‘in control zijn’. We zien snel wat er nodig is, wat daarbij een haalbare planning is en wat de mogelijke valkuilen zullen zijn om het doel te behalen. We weten aan welke knoppen we moeten draaien om succes te hebben en zijn niet bang om een andere koers in te slaan als dat nodig is. Zo was het bij de Gemeente Utrecht nodig om onze koers bij te sturen. Zodoende passen we het project aan en onderbouwen we goed waarom die stap essentieel is.   

Gedreven  

We zijn gedreven, enthousiast en gaan ervoor. We houden steevast ons doel voor ogen en behalen de resultaten zoals afgesproken. Oók als het even niet meezit, laten we ons niet uit het veld slaan. We richten de aandacht op dat wat al bereikt is, zorgen voor energie op de werkvloer en gaan verder. Stapje voor stapje – richting het ultieme einddoel.   

Authentiek 

Last but not least zijn Vonkers authentiek en uniek, dat wat we doen komt recht uit ons hart. We zijn open, echt en gaan samen voor het resultaat. We vallen op door onze warme en menselijke aanpak, onze net-even-andere insteek, een ludieke werkvorm of verrassende werksessies – zo brengen we organisaties met een lach naar meer werkgeluk en succes!  

Vanzelfsprekend vraagt elke opdracht om een eigen aanpak. Maar een deel van deze punten zal je zeker herkennen in onze werkwijze en filosofie als je met ons werkt. Ben je enthousiast geworden en wil je verbeteren, veranderen of vernieuwen op de werkvloer? We praten graag verder om te zien of we je ergens mee kunnen helpen! 

Scroll naar boven