'Vrienden van Vonkers' ging (weer) online!

Blus geen brandjes, maar wees de vonk – singer-songwriter Remco Jacobs sloot het online evenement ‘Vrienden van Vonkers’ treffend af met deze nu al legendarische songtekst. En wat was het wederom leuk, persoonlijk en – vooral – inspirerend!

Vrienden van Vonkers 2.0
Terug naar het begin. Op donderdagmiddag 10 december stond er weer een nieuwe editie van Vrienden van Vonkers op het programma. Dankzij de coronamaatregelen vond deze, net zoals in het voorjaar, online plaats. Om 16 uur verzamelden zich ruim 50 nieuwsgierige deelnemers in de online ‘zaal’ om te luisteren naar de mooie welkomstwoorden van Jan Beeker, één van de founders van Coöperatie Vonkers. Na de introductie van Jan, nam Sasja Abbenhues het woord. Zij is niet alleen Vonker van het eerste uur, maar ook een absolute goeroe op het gebied van (werk)geluk.

Powervrouwen aan het woord
Na haar mooie verhaal over geluk op de werkvloer werd het publiek verdeeld in twee groepen. Beiden kregen een eigen online ruimte waar in totaal vier sprekers aan het woord kwamen. De dag had een bijzonder vrouwelijk karakter, zo vertelden Daisy Sluis, Melanie Broekman, Kirsten d’Fonseca en Tiffeny Laarman elk hun persoonlijke verhaal. Hoewel alle vier de vrouwen werkzaam zijn in een andere branche, vertelden zij elk hoe ze het plezier in hun werk (terug)vonden en hun werkgeluk creëerden, zowel op persoonlijk vlak als binnen hun team of afdeling. Van heftige burn-outs en dappere besluiten tot nieuwe inzichten en inspirerende woorden – het publiek genoot volop van de mooie teksten van deze absolute powervrouwen.

‘Blus geen brandjes, wees de vonk’
Aan het einde van de middag trakteerde singer-songwriter Remco Jacobs het online publiek op een waanzinnig zojuist gecomponeerd liedje met daarin alle elementen van die middag. De woorden ‘blus geen brandjes, maar wees de vonk’ complementeerde het refrein en vormt het treffende motto van deze wederom geslaagde Vrienden van Vonkers. Sasja, Daisy, Melanie, Kirsten, Tiffeny, Remco en alle enthousiaste deelnemers; ontzettend bedankt voor jullie inspirerende verhalen en songs – we genieten nog steeds ontzettend na!

Scroll naar boven