summer reads: 5 x boeken over teamwork

Na onze blog over podcasts die je deze zomer níet mag missen, kon een editie over boeken natuurlijk niet ontbreken. Want – eerlijk is eerlijk – er gaat op vakantie niets boven het lezen van een goed (e-)boek. En hoewel jezelf verliezen in een meeslepende roman wellicht jouw eerste gedachte hierbij is, zijn er ook een aantal absolute must-reads waarbij je óók nog eens wat leert. Win-win! Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje. Veel leesplezier!  

Mutual Sustainability door Kees Verschoor en Jean-Paul Boerekamps 

We trappen af met een leerzaam boek geschreven door één van onze Vonkers – Kees Verschoor. Samen met Jean-Paul Boerekamps schreef hij ‘Mutual Sustainability’ over het streven om organisaties blijvend duurzaam én succesvol te maken. Verschoor en Boerekamps ontdekten dat het meest essentiële onderdeel in de bedrijfsvoering vaak wordt vergeten, namelijk de relaties. Een organisatie kan alleen duurzaam succesvol zijn als zij wederzijds goede relaties heeft met al haar stakeholders. De hele kern, de essentie van een organisatie, profit of non-profit, is de relatie en de synergie die daaruit voortkomt. Deze visie noemen zij Mutual Sustainability. Benieuwd? Je bestelt dit fijne e-book eenvoudig hier 

Een Voor Allen, Allen Voor Een door Simon Sinek 

Als leider van een organisatie of team moet je goed leiderschap tonen. Maar wat maakt een goede leider eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers naar je luisteren? In dit optimistische boek gaat Simon Sinek voor je op zoek naar antwoorden. Met inzichten uit de biologie, antropologie en evolutieleer vat hij de essentie van goed leiderschap samen. De zin die bij ons bleef hangen na het lezen van dit fijne én leerzame boek? ‘Wees de leider die je altijd wilde hebben’. Bestel ‘m hier!  

De Vijf Frustraties Van Teamwork door Patrick Lencioni 

Iedereen heeft weleens meegemaakt dat een samenwerking niet helemaal lekker verliep. Veelgehoorde frustraties binnen teams zijn onder andere gebrek aan (zelf)vertrouwen, angst voor confrontatie en niet resultaatgericht werken. Herken je dit in je team? Dan is dit boek een absolute must read. Patrick Lencioni leert je deze frustraties te herkennen, deze te benoemen en er constructief mee om te gaan – kortom: een praktische handleiding voor teamleden én –leiders! Je bestelt het boek hier.

Topteams door Katja Staartjes 

Een origineel en verhelderend boek voor teamleiders, managers en iedereen die in teams werkt en beter wil samenwerken. De vraag naar topteams binnen bedrijven die kunnen inspelen op de razendsnelle ontwikkelingen op gebied van digitalisering en globalisering wordt groter en groter. Maar hoe stel je zo’n topteam samen? Hoe overbrug je onderlinge verschillen? En hoe werk je effectief met elkaar samen én zorg je dat je ook onder druk kunt presteren? In dit boek beschrijft Katja Staartjes achttien pijlers die van je team een topteam kunnen maken. Fijn feitje: Katja Staartjes bekleedde niet alleen jarenlang diverse managementfuncties in het bedrijfsleven en de non-profitsector, maar is ook de allereerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest beklom. Wauw! Bestel ‘m hier.   

Lean: Van Hype Naar Verbetercultuur door Manon Diepenmaat en Daniel Niezink  

Nóg een boek geschreven door een van onze getalenteerde Vonkers – Manon Diepenmaat! In Lean: van hype naar verbetercultuur onderzoekt onder andere Manon wat ervoor nodig is om Lean succesvol toe te passen. Daarbij bespreekt ze de verschillen tussen commerciële en non-profitbedrijven én kijkt ze in het bijzonder naar welke voordelen Lean heeft voor organisaties in de publieke sector. Wat denk jij? Is Lean slechts een hype of kan deze managementfilosofie werkelijk helpen bij het bereiken van een blijvend succesvolle bedrijfsvoering? Kom erachter in deze leerzame must read! Bestellen? Dat kan hier.

Scroll naar boven