Een team op koers dankzij de Team Check-Up!

Zoals je inmiddels weet zijn vele Vonkers dagelijks werkzaam in meerdere van de grotere gemeentes die ons land telt. Van de gemeentes Amsterdam en Rotterdam tot Utrecht – en bij laatstgenoemde deden wij onlangs een Team Check-Up!

Fonkelnieuw concept
De Team Check-Up is een fonkelnieuw concept bedacht, gecreëerd én uitgevoerd door Vonkers. De Team Check-Up is voor teams, afdelingen en organisaties die last hebben van de bijeffecten van het coronavirus op de werkvloer. Daarmee bedoelen we niet het virus an sich, maar het effect dat het vele thuiswerken en het wegvallen van werkzaamheden met zich meebrengen. Van ongemotiveerde werknemers tot managers die niet meer weten hoe ze hun team, afdeling of organisatie draaiende kunnen houden – oftewel: allesbehalve geluk op de (inmiddels digitale) werkvloer.

Gemeente Utrecht
Voor een afdeling binnen de Gemeente Utrecht stond er onlangs zo’n Team Check-Up op de planning. Aan Vonker Fernand Bosman de schone taak om deze in twee volle uren te leiden. Samen met het team alsook de manager ging hij online en volgde er een fijne Team Check-Up die vele ogen openden. Zo werd er teruggeblikt op 2020 vóór corona en wat de plannen destijds waren. Ook werd er stilgestaan bij de huidige status en positie van het team alsook met het voltallige team nagedacht over de next steps. Dit alles volgens het concept van de Team Check-Up.


Illustrator Jenny Bergwerff was tijdens deze Team Check-Up aanwezig en creëerde deze grafische samenvatting

Team spirit
En de reacties? Die waren enthousiast. Zo was de manager opgelucht en blij met deze nieuwe inzichten én uitgestippelde koers en staat het team meer en meer met hun neuzen dezelfde kant op – precies waar het om gaat in tijden als deze. Een team blijven terwijl de omstandigheden niet optimaal zijn is lastig maar allesbehalve onmogelijk, dat bewijzen we op deze manier wederom.

Ook alle neuzen dezelfde kant op en het gevoel dat je samen de regie pakt? Neem dan contact met ons op voor ook zo’n verfrissende Team Check-Up!

Scroll naar boven