5 x Podcasts voor een leerzame zomerdag

Podcasts zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Van een eenzame autorit tot een wandeling met de hond door het bos – met een podcast in je oren worden die dagelijkse ‘moetjes’ opeens vele malen leuker én leerzamer. Want dat het meer is dan alleen vermaak, staat vast – hoewel sommige varianten (halló Dik Voormekaar Show van Andre van Duijn en Ferry de Groot) enkel om te gieren zijn. Wil je vanaf jouw vakantiebestemming echter toch iets leren? Dan kan een podcast dé uitkomst zijn. Neem plaats op je strandbedje of maak je op voor een hike door de natuur. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is één van onderstaande podcasts aan te zetten en jouw welverdiende vakantiedag krijgt opeens een leerzaam karakter. Enjoy!  

Podcast: Transformeren naar een lerende organisatie 

Als eerste noemen we de populaire podcast van Arjen Banach. Arjen is spreker, trainer en dagvoorzitter op het gebied van veranderingen in organisaties, organisatiecultuur, leiderschap en werkgeluk en maakt een reeks podcasts met de titel ‘Energie aan het werk’. In deze editie schuift Erik Giebels bij hem aan. Erik vertelt in ruim een half uur over de ingrediënten die je nodig hebt om een lerende organisatie te creëren met Lean & Learn. Je hoort zijn visie op Lean, scrum en agile en hij vertelt wat hem drijft. Ook geeft hij diverse tips. Kortom: helemaal in ons Vonkers straatje – veel luisterplezier! 

Podcast: Zo haal je écht meer uit teamwork

Als team kun je veel successen behalen, maar in de praktijk werken de meeste mensen helemaal niet zo soepel samen. Teamcoach Peter van Dijk legt in deze leerzame podcast van Intermediair uit hoe collega’s in een team de valkuilen kunnen vermijden en hoe ze de vruchten kunnen plukken van elkaars inbreng – een knap staaltje teamwork dus; iets dat bij Coöperatie Vonkers steevast het streven op de werkvloer is. Luister en leer!   

Podcast: Agile bij de Politie

Hoe werkt Agile en hoe wordt deze manier van denken, werken en organiseren toegepast bij Politie Rotterdam? Dat is de vraag in deze vermakelijke podcast van ‘De PodQast’. In deze aflevering vertellen coaches Nienke van de Hoef en Michiel van Gerven samen met Ton Kreling en Wouter de Gier wat Agile werken de Politie Rotterdam oplevert en wat er voor nodig was om dit tot een succes te maken. Oftewel – een leerzaam én uniek kijkje achter de schermen van een dynamische organisatie! 

Podcast: Haal het beste uit virtueel teamwork

Deze podcast is anders dan de anderen die we hier noemen. Naast het feit dat ‘ie lekker kort is, is de podcast Engelstalig – goed om te weten voor je begint met luisteren! Desondanks niet minder leerzaam. Dr. Paul Brewerton werkt immers al 15 jaar met geheel of gedeeltelijk verspreide of virtuele teams in een aantal sectoren en vertelt in deze sessie hoe hij deze teams ondersteunt om ervoor te zorgen dat ze het beste uit zichzelf én uit anderen halen tijdens het werken op afstand – iets dat opeens voor ieder ontzettend actueel en relevant is. Veel luisterplezier!   

Podcast: Meer balans tussen werk en privé? Zo doe je dat

Bijna niemand ontkomt eraan – een volle agenda, (te) veel taken tegelijk en nog steeds meer moeten presteren van jezelf? Kijk dan eens wat je echte prioriteiten zijn. Leven en werken kan zo veel lichter, leuker en bevredigender, stelt Jelle Hermus van de website soChicken in deze fijne podcast van Intermediair gepresenteerd door Maaike Bos en Jan Meijroos. Blok een half uur vrij en beluister ‘m in een relaxte setting, want daar vraagt deze podcast om. Hopelijk beleef je net zoveel leerzame momenten als wij! 

Scroll naar boven