Vorige week hadden we als Coöperatie Vonkers een primeur: onze eerste Algemene Ledenvergadering (ALV). Nu is een ALV niks nieuws, elke vereniging heeft een ALV eens per jaar. Wel is het opvallend dat de ALV nog altijd niet erg populair is mede gezien het aantal aanwezigen.

Het liep bij ons anders met een opkomst van 70%! Door eigen ervaringen met dit soort vergaderingen willen wij het graag anders doen. Van tevoren is goed nagedacht en zijn er diverse voorbereidingen getroffen om de ALV leuk en effectief te maken.

Allereerst hadden we onze ALV gepland op de locatie waar in de middag onze kwartaalbijeenkomst stond gepland. Dit maakte het makkelijker voor de leden om erbij te zijn. Als basis voor onze besluitvorming hebben we gekozen om het consentbeginsel te hanteren. Je consent geven betekent dat je geen overwegend beargumenteerd bezwaar hebt en dat je bereid bent om het besluit uit te voeren.

Deze basis gaf ons veel positieve energie en zorgde voor snelle afhandeling van de agendapunten. Als jaarverslag hebben we ervoor gekozen een visueel beeldverslag te maken met veel foto’s en korte conclusies. Het is echt veel leuker om op deze manier een terugblik te hebben met elkaar. We kwamen gezamelijk tot de conclusie: Coöperatie Vonkers we komen op stoom!

Wat werd benadrukt met een heerlijke taart:

Terugkijkend op afgelopen jaar zien we dat we volop aan het experimenteren zijn om onze eigen Vonkers organisatie goed te laten werken. Dit wordt zowel ingegeven door de groei die we meemaken, maar ook door alle nieuwe kennis en ervaringen die we daarmee binnenhalen. Zo hanteren we dagelijks het consentbeginsel, zijn drie cirkels gedefinieerd waarbij ieder een eigen rol heeft (Holacratie) en werken we kort cyclisch in sprints met behulp van Trello (Scrum). Dit alles bij elkaar bevalt ons erg goed!

Doordat we nu met onze eigen voeten in de modder staan en hier en daar een probleem tegenkomen, kunnen we onze klanten ook beter helpen. Door praktijkervaring op te doen en zelf in een aantal valkuilen te stappen, creëren we onze eigen leerschool. Hoe leuk is dat!

Wil je meer weten over welke ontwikkeling Coöperatie Vonkers heeft doorgemaakt?

Scroll naar boven