Vandaag hebben we ons op vreedzame wijze overgegeven aan war gaming onder bezielende leiding van operator Hans Steensma van MFIB Group. War gaming is een gesimuleerde werk situatie die helpt om je doel scherp te stellen en de juiste acties daarnaartoe te bepalen met slechts enkele spelregels: luister met open blik, doe wat wordt gevraagd, houd je aan de tijd en laat je vooral helemaal gaan.

Binnen deze regels gingen we dan ook helemaal los en hebben we het volgende geleerd: Blijf altijd 360 graden om je heen kijken naar actoren en factoren die van invloed zijn op het doel. Verplaats je in de ‘vijand’ en bekijk vanuit dat perspectief de situatie.

Aan het eind van de simulatie zijn mooie nieuwe inzichten ontstaan en diverse acties geformuleerd om het aangewakkerde vuur Van Coöperatie Vonkers als een lopend vuur verder te verspreiden.

Dank aan de assistent operators Leon Veenhuijzen, Ton De Nijs, officieren Willem Pothoven, Remco Groot, Fernand Bosman, Xander Bergsma en alle overige troepen. Wat een energie en enthousiasme!

Scroll naar boven