Vonkers Rabobank Noordenveld West Groningen


“Daar gaan we weer...”

Dat was de hoofdgedachte bij enkele managers toen we medio 2017 startte met een verbetertraject bij de Rabobank Noordenveld West Groningen. Deze opdracht was onderdeel van een groter programma onder regie van het Kaizen Institute. Samen met het lokale managementteam hebben we de contouren uitgezet voor dit veranderprogramma. Doelstelling was o.a. het verbeteren van de klantfocus en onderlinge samenwerking door inzet van lean tools.

Nieuwsgierig? Bekijk de video waar managers en medewerkers vertellen hoe ze dit verandertraject hebben ervaren en luister naar de woorden van een deelneemster in dit traject die zei “ga er gewoon open in en wees onbevooroordeeld” dat is de beste manier om er iets waardevols van te maken.

Iedereen ziet dat er energie in zit. Het levert meerwaarde op. Ja, en dan word het leuk!

Het hele team denkt actief na met waar we bezig zijn: ‘Kan ik iemand daarmee helpen, kunnen we iets verbeteren en moet ik dan iemand meenemen?’ Het is echt een hele wijziging in gedachtegang. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daar hadden we tijd voor nodig, om deze gedachtegang erin te krijgen.
— Maarten Koebrugge

UITKOMST EN RESULTATEN

Door een geïntegreerde aanpak van trainingen (yellowbelts en greenbelts) in combinatie met "on the job" begeleiding in alle teams zijn goede resultaten gerealiseerd. Zo heeft de structuur van dag en weekstarts ertoe geleidt dat er dagelijks gesproken wordt over de tevredenheid van klanten en hoe die verder te verbeteren is. Daarnaast zijn vergaderingen in aantal afgenomen en de relevante zijn energieker en efficiënter geworden. Ook is deze Rabobank in de onderlinge benchmark sterk gestegen tot een nummer 1 positie voor klanttevredenheid bij hun zakelijke klanten.

We hebben nu elke dag contact samen. We spreken één keer per week echt doelen af en komen er dan elke dag even op terug. Het voordeel is, dat je elke dag even de reminder krijgt; dit is onze focus. Hier moeten we wat mee doen! De dingen die je samen afspreekt, daar wordt je meer aan gehouden, maar je kan er ook beter mee uit de voeten.
— Anja Westerlaan
Anja Westerlaan Rabobank

Aan de slag!

Inspirerend, he? Dit kunnen we ook voor jouw organisatie betekenen! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We horen graag van je.