5 juni 2018

Wereldmilieudag 2018

5 juni 2018 is het Wereldmilieudag met als onderwerp: Beat Plastic Pollution. De Europese Commissie wil iets doen aan het plastic afval in de zee. Wat kun je daar zelf nu al aan doen?

Thuis begin ik te googelen. „Van al het afval in de wateren binnen de Europese Unie is 85 procent plastic”, lees ik in het bericht waarin staat dat de Europese Commissie een verbod wil op plastic borden en bestek, wattenstaafjes, rietjes en roer- en ballonstaafjes. Ik lees over plasticsoep (plastic afval in onze oceanen en zeeën), over zeemeeuwen met een maag vol plastic en over weggooi-schoonmaakdoekjes met niet-afbreekbaar plastic die de Britse riolen verstoppen. De verhalen zijn dramatisch.

Hoe kan ik in mijn eigen huishouden plastic minderen? En zet dat wel zoden aan de dijk?

Lees dit op de website van NRC

LEES OOK:

Vrienden van Vonkers aftermovie!

https://youtu.be/_L8xgFUlR8k Benieuwd naar de aftermovie van de najaarseditie van Vrienden van Vonkers live? Hier is ‘ie dan eindelijk! Geniet van de beelden enne: mocht je

Agile werken volgens Jeroen Stoter

“Agile is een hype, begin er niet aan!” Zo begint Jeroen Stoter dit interview. Best bijzonder voor een expert op het gebied van ‘Agile’. Hij

Wie gun jij een gratis training?

Bij Vonkers geloven we in geven en krijgen. Daarom geven we de laatste twee plaatsen voor de training “Sales op jouw eigen.wijze” ter waarde van 149 euro excl. btw gratis weg.